Hvordan resette passordet til en bruker?

En bruker kan enkelt resette eget passord dersom dere bruker Plania web og brukeren har blitt registrert med en epost-konto.

NB. Disse stegene krever at brukeren har rettighet til Brukeradministrasjon.

Web

1. Åpne opp Plania web
  2. I venstremenyen, utvid Admin > Brukeradministrasjon | Brukere

Dersom dette valget mangler, har du ikke rettigheter til brukeradministrasjon.

3. Søk opp den aktuelle brukeren og trykk på raden som tilhører brukeren i søkeresultatet.
    Du vil nå få opp brukerinformasjonen.

4. Påse at det ikke er noe kryss ved "Midlertidig sperret"

5. Nederst i nettleservinduet ser du en knapp som heter "Endre passord". Trykk her

6. I dialogen må du manuelt oppgi et nytt passord til brukeren. Trenger du hjelp til å komme på tilfeldige passord, kan du bruke en passordgenerator

Bruker kan enkelt endre passordet til et egentvalgt passord på "Min Profil".

Desktop

1. Gå til fanen Administrasjon og velg

2. Nå må du finne brukeren som har behov for nytt passord. Enten naviger i trestrukturen eller bruk søkefunksjonaliteten.

3. Når du har lokalisert brukeren, dobbeltklikk på raden for å redigere brukerens informasjon
  4. I det blanke passordetfeltet, skriver du brukerens nye passord. Dette må du manuelt gi til brukeren.

5. Påse at det ikke er noe kryss ved "Bruker er sperret". Det vil skje dersom