Systemkrav Plania 8.10/8.11

8.13 Systemkrav

Plania 8.13 har endrede systemkrav. Les mer.

Vesentlige endringer i 8.10 forhold til 8.9

Krav til Visual studio 2013 redistributables for Plania Desktop utgår.

Minimumkrav til hardware

Plania Desktop/Web
Anbefalt «modern infrastruktur» generasjon 2008 og nyere.

Harddiskplass til Plania           1 GB
CPU                                      1 core (anbefalt 2)
RAM                                     4 GB

Database

MSSQL server versjon 2008r2, 2012, 2016, 2017
Kommunikasjon mellom klient og SQL-server skjer via vanlig TCP/IP (standard port 1433)
TLS 1.0

Krav til Plania Desktop/Server

Operativsystem

Windows Win7, Win8, Win10
Windows Server 2008r2, 2012, 2012r2, 2016

Terminalserverløsning fra Microsoft, Citrix e.l. kan benyttes. NB! Crystal Reports forutsetter mappet C:\ disk på klienten. Dersom dette ikke er tilfelle må registry-key «Connection DirectoryPath” manuelt endres.

Redistributables

.NET Framework 4.5.2 (eller nyere)
Visual studio 2015 redistributables (vc_redistx86_14.0.24215.1.exe)
Crystal Report 2008 runtime (CRRuntime_12_3_mlb.msi)
MS SQL 2005 Native Client (sqlncli.msi for 32bit/64bit)
Xml til Pdf converter - Xml2PDF.Server.2009-v.1.2.7(.NET2.0)_Server.msi

Krav til Plania WEB

Webserver

Windows Server 2008r2 eller nyere (64bit)
IIS 7.5 eller 8 med rewrite modul som er vedlagt i redistributables filen fra Plania.
DNS navn til den nye Plania installasjonen
HTTPS sertifikat til FQDN

Redistributables

.NET Framework 4.6 (eller nyere)

Følgende konfigurasjon forutsettes på webserveren:

Plania 8 WEB må kjøres på Https men internt sertifikat er tilstrekkelig.
Plania WEB er ikke kompatibel med WEBDAV.
Plania WEB service må ha tilgang til Plania database på databaseserver.

For IIS-installasjon/konfigurasjon kan følgende skripter kjøres:

Installere IIS på 2012, 2012 R2, 2014:
Add-WindowsFeature Web-Server, Web-WebServer, Web-Common-Http, Web-Default-Doc, Web-Dir-Browsing, Web-Http-Errors, Web-Static-Content, Web-Health, Web-Http-Logging, Web-Performance, Web-Stat-Compression, Web-Security, Web-Filtering, Web-App-Dev, Web-Net-Ext, Web-ISAPI-Ext, Web-ISAPI-Filter, Web-Mgmt-Tools, Web-Mgmt-Console,Web-Health,Web-Dyn-Compression ,Web-Asp-Net45 , Web-WMI –IncludeManagementTools

Installere IIS på Windows 2008 R2:
Import-Module servermanager
Add-WindowsFeature NET-Framework-Core,Web-Server,Web-App-Dev,Web-Net-Ext,Web-Basic-Auth,Web-Windows-Auth,Web-Scripting-Tools,Web-Mgmt-Service,Web-Dyn-Compression

Krav til Nettleser

Nyere versjoner av Edge, Chrome, Safari, Internet Explorer 11 eller nyere

Krav til Plania Mobil

Android

Android 5 og oppover.
Vi anbefaler en aktuell mobil/nettbrett som ennå er i salg.

IOS

IOS 6 eller høyere.
Vi anbefaler en aktuell mobil/nettbrett som ennå er i salg.

Porter

Plania Mobil kommuniserer med Plania 8 API/Web over http/https , Ingen andre porter må åpnes.

Nedlasting

Programvaren merket som Redistributables kan lastes ned hos Microsoft, BusinessObjects sine nettsider direkte, eller fra Plania nettside. Filene kan også leveres med i Plania-installasjonen som Zip-fil på forespørsel.

Filene kan lastes ned her:
https://hjelp.planiasky.no/Redistributables/desktop_89.zip