Areal

Her kan du legge inn tegninger og rom. Du kan knytte disse opp til eiendom og bygg. For øyeblikket kan du se tegningene på web, men hvis du vil legge til et rom eller en tegning, må dette gjøres via Desktop-versjonen av Plania.

Da velger du grunndata i menyen for å finne denne:

Tegninger

Alle tegninger som skal benyttes, registreres med henvisning til Autocad tegningen. På forhånd må tegningene kopieres inn på en egnet katalog disk, enten lokalt eller på en filserver.

Aktiver programvalget Tegning og åpne mappen for den pågjeldende bygning, hvor tegningene skal registreres.

Fyll inn Tegning ID (f.eks. bygning + etg.), Beskrivelse og Filnavnsreferanse til Autocad filen. Klikk mappe knappen og finn filstien til riktig tegning.

IFC (Industry Foundation Classes)

IFC er et format for utveklsing av bygningsinformasjonsmodellering. For å legge til en ifc beveger du deg til grunndata og velger ifc. Då får du opp et slik vindu:

Rom

Du kan legge til rom til et bygg ved å finne rom i menyen, der må du fylle ut bygg, areal id, areal beskrivelse og arealkategori.