Innlogging med Plania Mobil

Formål

Artikkelen beskriver hvordan man logger seg inn i Plania App

Forutsetninger

1. Brukeren har lastet ned Plania Mobil fra Android eller Apple App Store, og jevnlig oppdatert den
  2. Brukeren har tilgang til mobil-plattformen (administreres i bruker- eller brukergruppedialogen)
  3. Dersom Plania er installert lokalt, kan det være begrensinger på hvilket nett man må være tilkoblet for å få lov til å bruke app'en.

Hvordan?

Kortversjon

1. Åpne Plania Mobil app
  2. Skriv inn eller hent server-adressen* via QR-kode
  3. Trykk Koble til
  4. Skriv inn brukernavn og passord, og velg Logg inn

*server-adresse er den samme adressen du skriver inn i nettleseren når du skal åpne Plania web

Detaljert versjon

Når du åpner Plania får du opp denne menyen:

Her kan du velge å skrive inn server URL-en manuelt, eller scanne QR kode. Server URL tilsvarer nettadressen du skriver inn når du åpner Plania i en nettleser.

Hent server URL via QR-kode

Henting av QR-koden gjøres ikke på mobilen, men på en PC eller nettbrett som du "tar bilde" av med mobilen.

For å scanne QR kode må du først inn på Plania web og hente QR-koden. Den ser slik ut:

Er du innlogget i Plania web, henter du fram QR-koden ved å utvide menyen under navnet ditt øverst til venstre på skjermen og velge Plania mobil

Dersom du får opp innloggingsskjermen, henter du enkelt fram QR-koden ved å trykke på mobil-ikonet som vist nedenfor.

Scanne QR-kode

Nå når du har QR-koden på en annen skjerm, kan du hente fram mobilen din igjen. Velg "Scan QR-kode" i Plania Mobil app, og bruk mobil kameraet på QR-koden.

Trykk på Koble til

Innlogging

Du kommer da inn på innloggingsvinduet som ser slik ut, avhengig av hvilke typer innlogging som er i bruk på din organisasjon. Hos de fleste kundene er skriver man inn brukernavnet og passordet sitt, og trykker "Logg inn".

Det er også mulig å velge "Glemt passord" forutsatt at epost er registrert på din bruker.