Plania Launcher/Programstarter

Om programstarteren

Plania Launcher, eller Plania programstarter, er et program automatisk laster ned og setter opp Plania Desktop. Via programstarteren kan man enkelt nå èn eller flere installasjoner av Plania. (Eksempel Plania Desktop testmiljø og Plania Desktop produksjonsmiljø).

Installasjon

Denne veiledningen er skrevet for IT-personell.

Alternativ 1: Brukere har lokal admin. på egen PC

Forutsetning: Brukere har lokal administratortilgang på PCen sin, og har lov til å installere programfiler.

Oppsummert: Bruker laster ned og installerer Plania Launcher via lenke i Plania Web. Se egen artikkel beregnet for sluttbrukere.

1. Start Plania web
  2. Start desktop fra meny under profil
  3. Last ned installeren via link
  4. Dobbel klikk Plania Launcher
  5. Velg Next->Next->Install->Finish
  6. Vent til Plania Desktop Launcher starter
  7. Trykk Install og vent til installasjonen installerer alle nødvendige programmer for å kjøre Plania.
  8. Lukk launcheren når installasjonen er ferdig.
Alternativ 2: IT distribuerer alle programfiler

Forutsetning: Installasjon av programvare er administrert av lokal IT-avdeling

Last ned Launcheren fra PlaniaWeb, denne kan installeres silent via script eller andre utrullings tjenester med følgende kommando linje

SetupPlaniaLaucnher.exe /silent

PlaniaLauncher er avhenging av å være satt som protocolhandler for plania://  Dette kan normalt gjøres via GPO. (Kan eventuelt gjøres med å starte PlaniaLauncher med kommandoen -register

C:\Program Files (x86)\PlaniaLauncher\PlaniaLauncher.exe -register

Følgende ekstraprogrammer må være installert

For organisasjoner anbefaler vi at forhåndskravene inngår i den generelle distribusjonen av felles programvare - også når brukere selv er ansvarlig for installasjon av Plania Launcher.

Under installasjon og bruk av Plania Launcher, vil det utføres en sjekk om forhåndskravene er installert. Brukere vil bli automatisk veiledet til å installere manglende programvare.

For at Plania Desktop og programstarteren skal fungere, må følgende programmer være installert:

• .NET Framework 4.7.2 eller nyere (Hentes normalt sett fra Windows update).
  • Visual C++ 2015 x86 (https://hjelp.planiasky.no/Redistributables/vc_redistx86_14.0.24215.1.zip)

Ofte spurte spørsmål

Kan dette installers på en TerminalServer eller Citrix?
Ja, det går helt fint. Plania Launcher bruker Appdata local som cache mappe. Denne tømmes ved hver utlogging.

Vi krever whitelisting av filer i vårt miljø, hvordan fungere det med Plania?
PlaniaLauncher og Plania Desktop er begge signert av samme sertifikat. Vi anbefaler at dere godkjenner hele sertifikatet. Alternativt må PlaniaLauncher og PlaniaDesktop godkjennes separat.

Sikkerhet

All Kommunikasjon mellom Plania Launcher og Plania web skjer over HTTPS.
Når Plania desktop starter, vil den også koble seg til Plania web via HTTPS.

Nettverksoversikt