Utfasing av Internet Explorer

Støtte for Internet Explorer utgår

Fra og med Plania 8.16 utgår støtte for Internet Explorer. Plania 8.16 er planlagt i mars 2020.

Siste offisielle release som støtter Internet Explorer er Plania 8.15. Etter dette vil ikke Internet Explorer vil ikke lenger være en supportert nettleser.

Bakgrunn

Vitec Plania har besluttet å ikke lenger ha støtte for Internet Explorer fra og med 1.juli 2019. Microsoft har siden Januar 2016 kun støttet nettleseren med teknisk support og sikkerhetsoppdateringer.

Det økende gapet mellom Internet Explorer 11 og andre nettlesere begrenser hva slags teknologier vi kan bruke for å utvikle en god og moderne programvare for deg. Internet Explorer blir ikke lenger oppdatert med ny funksjonalitet av Microsoft, og vil derfor gi begrensede muligheter i forhold til moderne nettlesere.

Hva betyr det for meg?

Gradvis vil du oppleve at funksjonalitet i Plania ikke vil fungere som forventet. Dersom du kontakter support, så vil svaret være at du må bytte nettleser; vi kommer ikke til å rette feil som kun er tilstede i Internet Explorer.

Hva gjør jeg?

Vi anbefaler at du bytter til en nettleser som er støttet av oss.

De aller fleste har tilgang til alternative nettlesere  på PC'en sin. Microsoft anbefaler naturligvis Microsoft Edge, men man kan også bruke Google Chrome eller Mozilla Firefox. Dersom du har en PC som administreres av en IT-avdeling, vil som regel Edge være tilgjengelig som del av operativsystemet ditt.

Dersom du ikke har noen av disse nettleserne tilgjengelig per dags dato, ta kontakt med din IT-avdeling så snart som mulig.