Utfasing Microsoft SQL Server 2008

Fra og med Plania 8.16 utgår støtte for Microsoft SQL Server 2008 (MSSQL2008). Plania 8.16 er planlagt i mars 2020. Ny minimumsversjon er SQL Server 2012.

Formålet med endringen er å kunne dra nytte av funksjoner som har kommet i SQL Server 2012, inkluderte diverse ytelsesforbedringer.

Konsekvenser

Dersom databasen kjører på SQL server 2008 vil Plania ikke kunne oppgraderes til 8.16 eller høyere.

Tiltak

Kontakt din IT-leverandør eller IT-avdeling dersom du er i tvil hvilken databaseversjon dere har. Oppgradering av databasen må planlegges i god tid før ønsket oppgradering til Plania 8.16.

Ta gjerne kontakt med kundeansvarlig eller send inn en henvendelse dersom du ønsker å undersøke muligheten for at Vitec drifter Plania for din organisasjon.

Sky- og netthotellkunder

Dersom Vitec Plania drifter din Plania-installasjon, er dette kravet allerede ivaretatt.