Plania 8.16 - Snart kommer ny app for mobilen!

Teknologien er stadig under utvikling, og nå har tiden kommet for et teknologiskifte på mobilappen vår.

Siden starten av vinteren, har vi jobbet med å bytte ut det tekniske rammeverket med et nytt. Hovedprioritet i første runde har vært å få eksisterende funksjonalitet over på det nye rammeverket. I noen tilfeller fungerer ting akkurat som i den gamle appen, mens andre ganger behøver man å gjøre ting noe annerledes for å komme fram til det samme målet.

Praktisk informasjon

Overgang til ny mobil markeres med Plania versjon 8.16. Trofaste Plania-kunder vil være vant til at dette betyr en større oppgradering av hele applikasjonen. I dette tilfelle markerer overgang fra 8.15 til 8.16 kun at fra nå av er det den nyeste mobilappen som må brukes. Kunder som ikke benytter Plania Mobil skal kun anse 8.16 som en service release av 8.15 med tanke på risiko og oppgraderingsprosesdyrer.

Vi har valgt å markere overgang fra ny til gammel app med en hovedrelease slik at:

• Det skal være enklere for mobilbrukere å vite hvilken appversjon de skal forholde seg til
  • Superbrukere av Plania får anledning til å planlegge hvordan de vil informere sine mobilbrukere om den nye appen, og hvordan man får tak i opplæringsmateriell
  • Mobilmenyoppsettet må gjennomgås av systemadministratorer etter konvertering fra gammelt til nytt oppsett

I en overgangsperiode kan man oppleve at Plania Mobil v.2 fungerer mot 8.15. Denne støtten kan bortfalle uten forvarsel.

Lansering

Den nye appen planlegges lansert etter påske. Er du superbruker og ønsker å teste appen, så kan du ta kontakt med support for å bli lagt til som tester. (Forutsetter at man har tilgang til et testmiljø som kjører en veldig ny versjon av Plania 8.15).

Dokumentasjon

Gammel mobilapp

Rammeverket som den gamle mobilappen er bygget på, er ikke støttet i framtidige versjoner av iOS. Appen vil automatisk bli fjernet fra App Store av Apple. Det er heller ikke lenger mulig å oppdatere den.  Apple hadde planlagt å fjerne støtten i desember 2020, men fristen ble utsatt. Det er derfor ikke urimelig å anta at Plania mobil v.1 vil bli fjernet i første eller andre halvdel av 2021.

Det betyr at kunder som er på eldre versjoner enn 8.15 i dag, og ønsker å fortsette å bruke mobilappen, er nødt til å planlegge oppgradering til 8.16 snarlig.

Opprett arbeidsordre-endringer

En av de større endringene i den nye appen er at at "Opprett arbeidsordre" ikke lenger tilgangsstyres via en mobilmeny. Dette er nå styrt utelukkende av brukerens rettighetsprofil. Det betyr at dersom en bruker kan opprette arbeidsordre i web eller DT, kan de også gjøre det i appen. Har man arbeidsprosesser som tilsier at en bruker kan opprette arbeidsordre i web og DT, men av ulike grunner ikke skal opprette på mobilen, må dette tas via fjerning av rettighet eller internopplæring.

Det samme gjelder melding.