Systemkrav 8.16

Nederst i artikkelen finnes det en PDF-versjon av artikkelen.

Vesentlige endringer i 8.16 i forhold til 8.15

• Ny Plania Mobil App i Appstore og Google Play, den gamle app'en støttes ikke lenger.
  • I takt med Microsoft sine End Of Life føringer, er det blitt fjernet offisielt støtte for operativ systemene Windows 7 og Windows Server 2008r2-familien.

Minimumkrav til hardware

• Plania Desktop/Web:
    Anbefalt «modern infrastruktur» generasjon 2008 og nyere. Minimum skjermoppløsning 1024x768.
    Harddiskplass til Plania        1 GB
    CPU                                      1 core (anbefalt 2)
    RAM                                     4 GB

Database

Viktig informasjon

Fra og med Plania 8.17 (2022) utgår støtte for Microsoft SQL Server 2008/2012/2014/2016. Ny minimumsversjon blir da SQL Server 2017.

Ta kontakt via supporten hvis dette vil skape utfordringer.

• MSSQL server versjon fra 2008r2 t.o.m. 2019
  • Kommunikasjon mellom klient og SQL-server skjer via vanlig TCP/IP (standard port 1433)
    TLS 1.1 eller 1.2
  • Database Collation.
    For norske kunder vil "Danish_Norwegian_CI_AS" være et bra valg. Dette vil da gi riktig sortering i Plania Web når man benytter æ, ø og å. Uavhengig av hvilket språk som velges, må denne være CI (case insensitiv).

Krav til Plania Desktop/Server

Operativsystem

• Windows Win8, Win10
    Windows Server 2012, 2012r2, 2016, 2019
  • Terminalserverløsning fra Microsoft, Citrix e.l. kan benyttes.

Redistributables

• .NET Framework 4.7.2 (eller nyere .net 4.7.nn)
    Visual studio 2017 redistributables (vc_redistx86_14.1...)
    Crystal Report 2008 runtime (CRRuntime_12_7_mlb.msi)
    MS SQL 2012 Native Client (sqlncli.msi for 32bit/64bit vers.11.0.7001.0)
    Xml til Pdf converter - Xml2PDF.Server.2009-v.1.2.7(.NET2.0)_Server.msi

Krav til Plania WEB

Webserver

• Windows Server 2012r2 eller nyere (64bit)
  • IIS 8 eller høyere, med rewrite modul som er vedlagt i redistributables filen fra Plania.
  • DNS navn til den nye Plania installasjonen
  • HTTPS sertifikat til FQDN
  • Redistributables
    .NET Framework 4.7.2 (eller nyere .net 4.7.nn)

Følgende konfigurasjon forutsettes på webserveren:

• Plania 8 WEB må kjøres på Https men internt sertifikat er tilstrekkelig.
  • Plania WEB er ikke kompatibel med WEBDAV.
  • Plania WEB service må ha tilgang til Plania database på databaseserver.
  • WebAPI tåler ikke at webserver og SQL server har forskjellig tidssone.

For IIS-installasjon/konfigurasjon kan følgende skripter kjøres:

• Installere IIS på 2012, 2012 R2, 2014:
    Add-WindowsFeature Web-Server, Web-WebServer, Web-Common-Http, Web-Default-Doc, Web-Dir-Browsing, Web-Http-Errors, Web-Static-Content, Web-Health, Web-Http-Logging, Web-Performance, Web-Stat-Compression, Web-Security, Web-Filtering, Web-App-Dev, Web-Net-Ext, Web-ISAPI-Ext, Web-ISAPI-Filter, Web-Mgmt-Tools, Web-Mgmt-Console,Web-Health,Web-Dyn-Compression ,Web-Asp-Net45 , Web-WMI, Web-AppInit, Web-WebSockets –IncludeManagementTools

Krav til Nettleser

• Aktuelle versjoner av Edge, Chrome, Safari, Firefox

Viktig informasjon om Internet Explorer

Support for Internet Explorer ble faset ut fra og med 1.juli 2019.

Krav til Plania Mobil

• Android
    Android 5 og oppover.
    Vi anbefaler en aktuell mobil/nettbrett som ennå er i salg.
  • IOS
    IOS 11 eller høyere.
    Vi anbefaler en aktuell mobil/nettbrett som ennå er i salg.

• Porter
    Plania Mobil kommuniserer med Plania 8 API/Web over https. Ingen andre porter må åpnes.

Plania Launcher

• Les mer om programstarteren her

Nedlasting

Programvaren merket som Redistributables kan lastes ned hos Microsoft, BusinessObjects sine nettsider direkte, eller fra Plania nettside. Filene kan også leveres med i Plania-installasjonen som Zip-fil på forespørsel.

Filene kan lastes ned her.