Systemkrav 8.16

Nederst i artikkelen finnes det en PDF-versjon av artikkelen.

Vesentlige endringer i 8.16 i forhold til 8.15

• Ny Plania Mobil App i Appstore og Google Play, den gamle app'en støttes ikke lenger.
  • I takt med Microsoft sine End Of Life føringer, er det blitt fjernet offisielt støtte for operativ systemene Windows 7 og Windows Server 2008r2-familien.

Minimumkrav til hardware

• Plania Desktop/Web:
    Anbefalt «modern infrastruktur» generasjon 2008 og nyere. Minimum skjermoppløsning 1024x768.
    Harddiskplass til Plania        1 GB
    CPU                                      1 core (anbefalt 2)
    RAM                                     4 GB

Database

Viktig informasjon

Fra og med Plania 8.18 (2022) utgår støtte for Microsoft SQL Server 2008/2012/2014/2016. Ny minimumsversjon blir da SQL Server 2017.

Ta kontakt via supporten hvis dette vil skape utfordringer.

• MSSQL server versjon fra 2008r2 t.o.m. 2019
  • Kommunikasjon mellom klient og SQL-server skjer via vanlig TCP/IP (standard port 1433)
    TLS 1.1 eller 1.2
  • Database Collation.
    For norske kunder vil "Danish_Norwegian_CI_AS" være et bra valg. Dette vil da gi riktig sortering i Plania Web når man benytter æ, ø og å. Uavhengig av hvilket språk som velges, må denne være CI (case insensitiv).
  • Databasestørrelse: Under databaseegenskaper kan en sette opp hvor store databasefilene kan bli. Databasefilene for Plania bør settes opp med Autogrowth. Konsekvensen hvis maksstørrelse brukes opp er at man ikke lenger får lagret data i applikasjonen.

Krav til Plania Desktop/Server

Operativsystem

• Windows Win8, Win10
    Windows Server 2012, 2012r2, 2016, 2019, 2022
  • Terminalserverløsning fra Microsoft, Citrix e.l. kan benyttes.

Redistributables

• .NET Framework 4.7.2 (eller nyere .net 4.7.nn)
    Visual studio 2017 redistributables (vc_redistx86_14.1...)
    Crystal Report 2008 runtime (CRRuntime_12_7_mlb.msi)
    MS SQL 2012 Native Client (sqlncli.msi for 32bit/64bit vers.11.0.7001.0)
    Xml til Pdf converter - Xml2PDF.Server.2009-v.1.2.7(.NET2.0)_Server.msi

Krav til Plania WEB

Webserver

• Windows Server 2012r2 eller nyere (64bit)
  • IIS 8 eller høyere, med rewrite modul som er vedlagt i redistributables filen fra Plania.
  • DNS navn til den nye Plania installasjonen
  • HTTPS sertifikat til FQDN
  • Redistributables
    .NET Framework 4.7.2 (eller nyere .net 4.7.nn)

Følgende konfigurasjon forutsettes på webserveren:

• Plania 8 WEB må kjøres på Https men internt sertifikat er tilstrekkelig.
  • Plania WEB er ikke kompatibel med WEBDAV.
  • Plania WEB service må ha tilgang til Plania database på databaseserver.
  • WebAPI tåler ikke at webserver og SQL server har forskjellig tidssone.
  • Hvis reverse proxy benyttes, må denne støtte query lengde på 4096 eller høyere

For IIS-installasjon/konfigurasjon kan følgende skripter kjøres:

• Installere IIS på 2012, 2012 R2, 2014:
    Add-WindowsFeature Web-Server, Web-WebServer, Web-Common-Http, Web-Default-Doc, Web-Dir-Browsing, Web-Http-Errors, Web-Static-Content, Web-Health, Web-Http-Logging, Web-Performance, Web-Stat-Compression, Web-Security, Web-Filtering, Web-App-Dev, Web-Net-Ext, Web-ISAPI-Ext, Web-ISAPI-Filter, Web-Mgmt-Tools, Web-Mgmt-Console,Web-Health,Web-Dyn-Compression ,Web-Asp-Net45 , Web-WMI, Web-AppInit, Web-WebSockets –IncludeManagementTools

Krav til Nettleser

• Aktuelle versjoner av Edge, Chrome, Safari, Firefox

Viktig informasjon om Internet Explorer

Support for Internet Explorer ble faset ut fra og med 1.juli 2019.

Krav til Plania Mobil

• Android
    Android 5 og oppover.
    Vi anbefaler en aktuell mobil/nettbrett som ennå er i salg.
  • IOS
    IOS 11 eller høyere.
    Vi anbefaler en aktuell mobil/nettbrett som ennå er i salg.

• Porter
    Plania Mobil kommuniserer med Plania 8 API/Web over https. Ingen andre porter må åpnes.

Plania Launcher

• Les mer om programstarteren her

Nedlasting

Programvaren merket som Redistributables kan lastes ned hos Microsoft, BusinessObjects sine nettsider direkte, eller fra Plania nettside. Filene kan også leveres med i Plania-installasjonen som Zip-fil på forespørsel.

Filene kan lastes ned her.