Passordhåndtering

Administrator: Hvordan resette passordet til en bruker?

En bruker kan enkelt resette eget passord dersom dere bruker Plania web og brukeren har blitt registrert med en epost-konto.

NB. Disse stegene krever at brukeren har rettighet til Brukeradministrasjon.

Web

1. Åpne opp Plania web

2. I venstremenyen, utvid Admin > Brukeradministrasjon | Brukere

Dersom dette valget mangler, har du ikke rettigheter til brukeradministrasjon.

3. Søk opp den aktuelle brukeren og trykk på raden som tilhører brukeren i søkeresultatet.
    Du vil nå få opp brukerinformasjonen.

4. Påse at det ikke er noe kryss ved "Midlertidig sperret"

5. Nederst i nettleservinduet ser du en knapp som heter "Endre passord". Trykk her

6. I dialogen må du manuelt oppgi et nytt passord til brukeren. Trenger du hjelp til å komme på tilfeldige passord, kan du bruke en passordgenerator

Bruker kan enkelt endre passordet til et egentvalgt passord på "Min Profil".

Desktop

1. Gå til fanen Administrasjon og velg Brukere:

2. Nå må du finne brukeren som har behov for nytt passord. Enten naviger i trestrukturen eller bruk søkefunksjonaliteten.

3. Når du har lokalisert brukeren, dobbeltklikk på raden for å redigere brukerens informasjon.

4. I det blanke passordetfeltet, skriver du brukerens nye passord. Dette må du manuelt gi til brukeren.

5. Påse at det ikke er noe kryss ved "Bruker er sperret". Det vil skje dersom

Bruker: Hvordan endrer jeg passord på min egen bruker?

Web

1. Øverst i venstre hjørne, trykk på brukernavnet ditt for å utvide menyen

2. Velg "Min profil"

3. Under "Innstillinger", velg "Bytt passord"

4. Skriv inn gammelt passord, og ditt nye passord to ganger

Merk at en Plania-administrator setter minimumskrav til passordene. Dette vil variere fra installasjon til installasjon.

5. Trykk på "Oppdater" nederst på siden for å bekrefte endringen.

Bruker: Hvordan resetter jeg et glemt passord?

Dersom følgende krav er innfridd, kan du selv resette passordet ditt visst du har glemt det

Forutsetning: Brukerkontoen din har en epost-adresse tilknyttet seg, og brukeren har tilgang innboksen.

1. Gå til Plania Web eller Plania Mobil
    Merk at skjembildene under er fra Plania Web, men funksjonaliteten fungerer tilsvarende i Plania Mobil

2. Under Logg inn-knappen, trykk på "Glemt passord? Trykk her"

3. Du vil deretter bli spurt et kontrollspørsmål; fyll inn epost-adressen som er registrert på brukerkontoen din.

4. Du vil deretter motta et nytt passord i innboksen din.

5. Etter at du har logget inn med det nye passordet, kan du enkelt endre det til noe annet ved å gå til "Min Profil" > Innstillinger og "Bytt passord"

Dersom din Plania-administrator ikke har registrert en kontaktadresse på deg, må administratoren resette passordet for deg.